Reportage & Artiklar

Restaurang Farang tar en vegan på allvar

Hej på er.  Restaurang Farang tar en vegan på allvar och leverera 1:a klassig mat. Jag vet inte hur många gånger jag har varit på väg att göra ett besöka där, men sen så har det inte blivit av. Äntligen så kom tillfället igår.

Farang ligger på Tulegatan 7 i Stockholm/ Norrmalm. Det är ett klart minnesvärt besök och absolut inte det sista!  Maten, interiören och inte minst den fantastiska servicen som bidrar till den utmärkta helhetsupplevelsen.

Restaurang Farang månar om varje gäst

Det känns också extra trevligt att kunna få mat som redan står på menyn som är växtbaserad rakt igenom.

Annars så är menyn blandkost och vänder sig till alla. Det är alltid fullsatt och här kommer man bäst till rätta i ett sällskap.

Inledande när man kommer in så blir man visad till sitt bord, din servitör ger en presentation av restaurangen och deras filosofi.

Filosofin bygger på att du som gäst får vara med om en upptäcksresa till de Sydostasiatiska matkulturerna i Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien.

Här lägger de också stor vikt på både mat och dryck; även om du väljer alkoholfritt så läggs det ner tid på att ge förslag på passande dryck.

Vi var 4 vid bordet, hela grejen med Farang är att dela på skålar och att äta gemensamt. Efterhand som en rätt kommer in så  får man en presentation av rätten. Man hinner också smälta maten med små pauser mellan varje rätt.

Den vegetariska menyn är på 6 rätter som serveras med Thai jasminris och en dessert.

Maten är utsökt god och man blir inte däst utan maten lämnar bara en behaglig känsla efteråt. Det är fräscht och vackert att titta på.

Lokalen är bara den värt ett besök, som ligger på bottenvåningen i gamla Stockholms Elektricitetsverk. På den 700m2 stora ytan har man behållit den gamla industrikänslan, men med inslag av naturmaterial & mörka träytor. Tillsammans så skapar det en rustik varm miljö som är inbjudande, modern och lyxigt avslappnad. I entrén så har de en cocktailbar med plats för 50 sittplatser.

Här saknas inget och servicen är verkligen utmärkt.

Prisnivån är självklart inte på den lägre nivån, men helt klart värt varenda öre.

 

Jag har lånat bilder från nätet/ Wilhelm Rejnus

Besök deras hemsida för bilder och inspiration på Restaurang Farang

Hej så länge // Tina

Lämna en kommentar

Relaterade inlägg